Известие

Collapse
No announcement yet.

Как се сваля кората под задното стъкло на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как се сваля кората под задното стъкло на 156

Здравейте колеги !
    Някой случайно да е запознат след като се свалят седалките, каква е последователността за да се свали задната кора под, която стоят говорителите на алфа 156 ( ако е от значение колата е 1.9 JTD 2005 с максималния брой възглавници )
    Та трябва ми за да си сложа субуоофър босе и усилвателя !

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Свалял съм на моята, която обаче е по-старата. Според мен не би трябвало да има разлика, ако няма да махаш страничните кори.

1. Махаш подглавниците
    2. Отвиваш двата болта отпред на седалката и махаш долната част
    3. Откриват се болтовете в основата на облегалката - отвиваш ги и повдигаш облегалката нагоре, за да се откачи от куките
    4. През багажника бъркаш нагоре за да махнеш третия стоп - има едно като винт, което се отвива на ръка, след което можеш да издърпаш стопа
    5. Вече има достъп до кората - отпред е захваната към ламарината зад облегалката (нямам спомени дали бяха винтове, или само щипки) Махаш ги и издърпваш кората. В задната си част влиза в едни гумени тампони, така че първоначално малко ще се опъва

Някой ако има нещо да допълни?
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Мисля че се махаха страничните пластмаси на колонките.Поне аз ги махах.Дърма се уплътнението на вратата и се издърпваше напред пластмасата.Гадничко е.
      CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
      Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Кората е на щипки ,а корите на колонките имат по един винт който се намира зад облегалката.Можеш и да не махаш третия стоп,а само да му изключиш буксата.
        sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Имам въпрос,след като ще прекарваш само кабели за усилвателя защо ще махаш кората с елипсите?Ако е само за кабели махаш задната седалка и праговете от която страна ще ги прекарваш и това е.
          Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Първоначално публикувано от AttilaSL Покажи съобщение
            Имам въпрос,след като ще прекарваш само кабели за усилвателя защо ще махаш кората с елипсите?Ако е само за кабели махаш задната седалка и праговете от която страна ще ги прекарваш и това е.
            Ще слагам цяла система босе колега там отзад има уфър, който се слага от горната старана и се завива за гредите, от другата страна е усилвателя! Кабели съм си пуснал вече

Ето това трябва да направя!

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

Оп,извинявай колега,незнаех че така стоят нещата!
              Поздрави!
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Първоначално публикувано от AttilaSL Покажи съобщение
                Оп,извинявай колега,незнаех че така стоят нещата!
                Поздрави!
                За нищо колега, аслучва се )

Comment

колега би ли споделил как свири,като го монтираш.Дали си заслужава или туба с усилвател в багажника.Ще съм благодарен на обективно мнение

Comment

Първоначално публикувано от dark05 Покажи съобщение
                    колега би ли споделил как свири,като го монтираш.Дали си заслужава или туба с усилвател в багажника.Ще съм благодарен на обективно мнение
                    Ами колега аз съм го чувал във кола излязла със заводско такова и много ми хареса (чисто и плътно ) за силата не мога да кажа, че е много силно, но определено се чува кристално ! А моето още е на никъде сложих говоритела ( буфера ) и окабелпването, но тъй като нямам кора още немога да кажа, че се чува добре защото всичко дрънчи!
                    Тези дни ще си взема и кора и ще пиша за моето как е станало !

Comment

а само буфера и усилвателя ли ползваш или всичките колони от босето.

Comment

Първоначално публикувано от dark05 Покажи съобщение
                        а само буфера и усилвателя ли ползваш или всичките колони от босето.
                        Всичките колега те са изчислени за тая кола и звука е точно сметнат на субууфъра и другите говорители цялата система е ! Всички говорители минават през усилвателя на босето а ЦД-то когато е към босе не пуска сигнал за други говорители! Там където се включват говорителите става изход за към 4 канален усилвател ! От своя страна усилвателя захранва говорителите като тези във вратите са на 2 ома а буфера е на 1 ом и всичко е едно за друго изчислено !

Comment

Първоначално публикувано от PSAVOV Покажи съобщение
                          Всичките колега те са изчислени за тая кола и звука е точно сметнат на субууфъра и другите говорители цялата система е ! Всички говорители минават през усилвателя на босето а ЦД-то когато е към босе не пуска сигнал за други говорители! Там където се включват говорителите става изход за към 4 канален усилвател ! От своя страна усилвателя захранва говорителите като тези във вратите са на 2 ома а буфера е на 1 ом и всичко е едно за друго изчислено !
                          Маняшка работа, много добре! После може да споделиш какво се е получило, иначе мястото зарибява, че не-заема място в багажника.

Comment

Първоначално публикувано от grenlould Покажи съобщение
                            Маняшка работа, много добре! После може да споделиш какво се е получило, иначе мястото зарибява, че не-заема място в багажника.
                            Колега мога да кажа, че се чува доста по добре от колкото очаквах кристакно чисто и не липсват никакви чистоти от музиката. Басът е плътен мек и в изобилие, а от друга страна високите и средата се чуват чисто и обемно Багажникът си е свободен !

Comment

Първоначално публикувано от PSAVOV Покажи съобщение
                              Колега мога да кажа, че се чува доста по добре от колкото очаквах кристакно чисто и не липсват никакви чистоти от музиката. Басът е плътен мек и в изобилие, а от друга страна високите и средата се чуват чисто и обемно Багажникът си е свободен !
                              Колко пара ти излезнаха колоните и усилвателя ако не е тайна? И ще може ли да качиш някоя снимка, където всичко е готово, кората е сложена със музиката.

Comment

Working...
                              X